Pace!
 
AcasaFAQCautareMembriInregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 258
Ultimele subiecte
» BANCURI
Lun 11 Iun 2018, 11:39 Scris de zaraza26

» CAMERA DE WHISKY
Lun 11 Iun 2018, 08:50 Scris de Ciprian

» Politica se face cu... caricaturi
Dum 10 Iun 2018, 14:44 Scris de Anahoret

» Chestii funny
Dum 10 Iun 2018, 14:41 Scris de Anahoret

» ANUNTURI
Sam 09 Iun 2018, 21:18 Scris de Anahoret

» Casuta din padure
Vin 08 Iun 2018, 14:05 Scris de zaraza26

» Educatia în familie
Vin 08 Iun 2018, 14:01 Scris de zaraza26

» Una... Alta... în politică
Mar 05 Iun 2018, 17:59 Scris de Ion

» Klaus Johannis - Presedintele ales
Mar 05 Iun 2018, 07:32 Scris de dolion

» ASTAZI E ZIUA TA...
Lun 04 Iun 2018, 12:13 Scris de zaraza26

» Vorbe de duh spuse de un cinic
Mier 23 Mai 2018, 13:42 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Vin 13 Apr 2018, 15:52 Scris de ostrovna

» Limba română
Mier 04 Apr 2018, 10:16 Scris de zaraza26

» ENGLISH
Mier 28 Mar 2018, 20:52 Scris de Ion

» Eternul feminin
Lun 26 Mar 2018, 13:48 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Lun 19 Mar 2018, 11:02 Scris de zaraza26

» Tehnica(diverse)
Lun 19 Mar 2018, 10:59 Scris de zaraza26

» LUMEA IN CARE TRAITI
Dum 18 Mar 2018, 12:02 Scris de Anahoret

Cuvinte-cheie
curiozitati istorie Popasul 23 mediu Patapievici taieri problema internet 1 padure comment-143 google reclame sibiu Când romana Vremea brasov 1918 drumetie politica poezii Literatura muzica_traditionala Limba
Iunie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
Emil Condor
 
dolion
 
abbilbal
 
ostrovna
 
zaraza26
 
Anahoret
 
aurora
 
Cristina
 
Ion
 
zuum
 
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

Distribuiți | 
 

 Sfaturi practice

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Rugaminte doar...   Mier 24 Sept 2008, 10:03

Rog frumos adminul sa faca si un capitol de "APERITIVE"

ca eu ieri am facut "Dulceață de ARDEI IUTE" si nu am unde s-o postez
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 02 Oct 2008, 05:04

@aurora a scris:
Rog sa se faca si un capitol de "APERITIVE"

ca eu ieri am facut "Dulceață de ARDEI IUTE" si nu am unde s-o postez
Cum mai e si "dulceata" de ardei iute?! scratch

Sub-forumul APERITIVE asteaptă ideile noastre.
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
avatar

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 02 Oct 2008, 09:01

@aurora a scris:
Rog frumos adminul sa faca si un capitol de "APERITIVE"

ca eu ieri am facut "Dulceață de ARDEI IUTE" si nu am unde s-o postez

Gaă dulceatza aia; bagă cat mai exista ardei iutzi. Io am halit odata dulceatza de gogonele - super; potzi sa me crezi... Bagă gros retzete.. mwah1

_____________________
"Să muriți bine " (Băsescul )

Dacă cineva ți-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Așază-te pe malul râului și în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
avatar

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 02 Oct 2008, 09:11

nu ma lasa sa editez din nou Admine - la capitolul asta ar mai trebui sa uorceshti...serios... ASTA am vrut sa scriu:

Bagă dulceatza aia; bagă cat mai exista ardei iutzi. Io am halit odata dulceatza de gogonele - super; potzi sa me crezi... Bagă gros retzete.. mwah1

Pei Sei: dulceatza = ceva dulce ;
ceva dulce = aperitiv ??

_____________________
"Să muriți bine " (Băsescul )

Dacă cineva ți-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Așază-te pe malul râului și în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
abbilbal

avatar

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 02 Oct 2008, 11:14

@cactus a scris:
nu ma lasa sa editez din nou ....

Am pșțât și io așe ceva. Da' când îmi era lumea mai dragă. Și atunci am folosit următoarea metodă: Am copiat prin drăcia aia ... copy după care am șters totul, că să șterg m-a lăsat, dpă care am trecut din nou la editarea textului așa cum a fost și la urmă l-am corectat așa cum am vrut.

Distracții din timpul nopții când singur fiind pe forum, nu mă bruia decât Milu nost.
Sus In jos
abbilbal

avatar

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 02 Oct 2008, 11:17

Mulțam fain. Mi-ați oferit mâncăruri alese. Acum că mi-am umplut foalele să trec la treabă. Da numa după ce vin de la preumblare că mă duc s-aduc acasă un Pui mic.

Salutare
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
avatar

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 03 Noi 2008, 09:04

Fetele, cactus ar vrea o retzeta de umplutura la placinta cu carne; foietaj gasesc la alimentara da umplutura nu prea mrge... ceva asa putin mai iute sau mai - stitzi voi, numai sa fie buna...
Multzam hug

_____________________
"Să muriți bine " (Băsescul )

Dacă cineva ți-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Așază-te pe malul râului și în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
abba

avatar

Numarul mesajelor : 677
Varsta : 58
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 03 Noi 2008, 17:41

Carne tocată cu mult piper negru, roșu și alb! Twisted Evil

_____________________
Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 03 Noi 2008, 23:29

@abba a scris:
Carne tocată cu mult piper negru, roșu și alb! Twisted Evil

350-400 gr. carne tocata de porc sau amestecata cu vita
- 1 ceapa mijlocie
- 3 linguri ulei
- 1 ou
- 1 lingura smantana groasa.
- sare
- piper
Ceapa se rade sau se toaca marunt,se caleste 1 minut in 3 linguri ulei ,ca sa-si dezvolte aroma.
Apoi se adauga carnea, putina sare, piper si se prajeste inabusit cu capac,la foc mic, circa ½ ora.
Daca scade prea mult apa ce o lasa, se mai pune cate putina apa, dar cand carnea va fi fiarta ,sa fie complet scazuta de apa.
Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana.

Mai poti pune verdeata tocata (patrunjel, marar), si sosuri picante (de soia, barbecue, chili).

dar asa cum spune si abba, piper din belsug, piper de toate culorile!

Foaia pe care o pui deasupra, s-o intepi din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle,
si sa o ungi cu galbenus, sa fie aratoasa.


hehe... pe vremuri, cand nu exista carne s-o toc... maaama mama ce placinta cu carne buna faceam din salam victoria!

_____________________

Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. ( Nicolae Steinhart )
Sus In jos
abba

avatar

Numarul mesajelor : 677
Varsta : 58
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 05 Noi 2008, 16:59

Pai, da! Salamul Victoria era salam adevarat. Mai poti acu sa faci asa ceva?

_____________________
Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 05 Noi 2008, 17:32

@abba a scris:
Pai, da! Salamul Victoria era salam adevarat. Mai poti acu sa faci asa ceva?

si mai foloseam mult conserva din carne de vita! sau aia "ham" dar acre se gasea mai rar.

nici nu stiu daca mai exista asa ceva acuma Very Happy

_____________________

Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. ( Nicolae Steinhart )
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 30 Ian 2009, 18:56

Am primit ceva interesant pe net și cred că merge aici.

Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.

Este placut sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul din sucul gastric, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa masă.

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 30 Ian 2009, 21:00

@Anahoret a scris:
Am primit ceva interesant pe net și cred că merge aici.

Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.

Este placut sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul din sucul gastric, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa masă.

Aha, am citit mai demult asta. Si acum a sosit momentul sa vedem daca sta in picioare. Sau se clatina.
Cred ca ar trebui sa bem apa foarte rece si multa ca sa aiba ceva efect. Tot timpul beau apa la temperatura camerei. Aaa, stai ca unii nu prea beau apa! Si cand beau apa aluneca de-a lungul esofagului... La ce temperatura ajunge apa in stomac? Cat dureaza pana se amesteca ea cu mancarea? O fi bun obiceiul, dar totusi am indoieli ca asta e explicatia efectului pozitiv. Am invatat in scoala ca mancarea sta in stomac, depinde de compozitie (de unde stie stomacul cat sa stea mancarea?), ca diferitele categorii, lipide, zaharuri, glucide, se absorb in diferite locuri din organism. E mai complicat decat pare.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 30 Ian 2009, 21:33

Posibil să fie și o gogoriță de pe net.
Cu toate că-mi aduc aminte cum, prin școala generală, venea medicul la ora de educație sanitară (parcă așa-i spunea) și, pe lângă chestia cu spălatul pe mâini, ne-a spus și că nu este indicat să bem apă în timpul mesei și nici imediat după masă. Însă spunea doar de apă pur și simplu: nici de la frigider nici de pe aragaz. De ce? Chiar dacă ne-o fi explicat atunci, n-am reținut.

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 30 Ian 2009, 22:11

@Anahoret a scris:
Posibil să fie și o gogoriță de pe net.
Cu toate că-mi aduc aminte cum, prin școala generală, venea medicul la ora de educație sanitară (parcă așa-i spunea) și, pe lângă chestia cu spălatul pe mâini, ne-a spus și că nu este indicat să bem apă în timpul mesei și nici imediat după masă. Însă spunea doar de apă pur și simplu: nici de la frigider nici de pe aragaz. De ce? Chiar dacă ne-o fi explicat atunci, n-am reținut.

Pentru ca se spune ca ar dilua sucurile gastrice si ar dauna digestiei. Anul trecut am reintalnit ideea asta si in plus trebuie sa bem apa cam la o jumatate de ora, o ora, dupa masa. Asta inseamna ca va creste riscul sa beau mai putina apa. Asa ca prefer sa beau apa cand mi-e sete!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 31 Ian 2009, 02:06

Din câte stiu eu, lichidele nu trebuiesc nici fierbinti si nici reci.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 31 Ian 2009, 19:25

@Emil Condor a scris:
Din câte stiu eu, lichidele nu trebuiesc nici fierbinti si nici reci.

Corect! La temperatura corpului.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 31 Ian 2009, 21:14

@zaraza26 a scris:
@Emil Condor a scris:
Din câte stiu eu, lichidele nu trebuiesc nici fierbinti si nici reci.

Corect! La temperatura corpului.
Cât se poate de corect!

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 27 Mar 2009, 22:14

Luată de pe net. Eu oricum mănânc urzici, spanac și ștevie, pentru că-mi plac. Îmi mai place și ciorba de salată făcută de Luminița, pentru că pune omletă din belșug.


Detoxifiere de primavara: 3 alimente cu efecte minune

Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in oricare anotimp, tot primavara, suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile.

In lungul post al Pastelui, apreciem si mai mult verdeturi precum urzica, spanacul si stevia, verdeturi care apartin bucatariei romanesti traditionale. Poate ca nu au un nume sofisticat sau cu rezonanta exotica precum cele pe care le gasim in supermarketuri, insa beneficiile pe care consumul acestor verdeturi le poate aduce starii noastre generale de sanatate sunt de nepretuit. Sunt eficiente si in dietele de slabire, datorita valoarii energetice redusa. De asemenea, purifica sangele, reducand nivelul colesterolului . Iata de ce aceste 3 minuni ale naturii nu trebuie sa lipseasca din cura noastra de detoxifiere:

Urzica
Nu degeaba credeau bunicii nostri ca urzica reprezinta leacul pentru aproape orice suferinta. Chiar daca nu pare o planta atat de “prietenoasa”, urzica este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai.

Spanacul
Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 27 Mar 2009, 22:34

Nu-mi place omleta in ciorba de salata... si nici sunculita sau slaninuta.
Eu o fac cu zarzavat, si o dreg cu smantana sau iaurt, si galbenus, si lamaie

Sau o fac cu bors... e buna si cu zeama de corcoduse

_____________________

Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. ( Nicolae Steinhart )
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 27 Mar 2009, 23:20

Cu zeamă de corcodușe mi-a făcut și mie Luminița și este bună rău de tot.


Cu șunculiță și slăninuță mai face soacră-mea și nu-mi place nici mie. Dar omleta... mmmm... fără ea, parcă n-ar avea gust!

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 27 Mar 2009, 23:23

ZI-MI DE UNDE DE PE CE SITE IEI EMOTICOANELE, CA MA'NERVEZI !!! eat

_____________________

Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. ( Nicolae Steinhart )
Sus In jos
nicuvar

avatar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 62
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 09 Apr 2009, 14:18

Ca sa curatati o rosie de pielita (pentru salata sau mancare) fara sa o opariti, o crestati putin la varf, o infigeti in furculita si o parliti putin la flacara aragazului. Se curata foarte rapid, usor si nu se inmoaie.




_____________________
Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
Sus In jos
http://nicuvar.wordpress.com/
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Joi 09 Apr 2009, 14:23

Citat :
Ca sa curatati o rosie de pielita (pentru salata sau mancare) fara sa o opariti, o crestati putin la varf, o infigeti in furculita si o parliti putin la flacara aragazului. Se curata foarte rapid, usor si nu se inmoaie.

De retinut! thumb_yello
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Doina

avatar

Numarul mesajelor : 380
Varsta : 61
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/04/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 04 Mai 2009, 14:43

Daca vrei ca supa de pui sa fie galbena si cea de gaina de casa, rade un morcov pe razatoarea mica si caleste-l cu putin ulei, adauga putina apa si strecoar-o in oala. Va fi foarte aspectuoasa si nu va fi grasa.
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   

Sus In jos
 
Sfaturi practice
Sus 
Pagina 2 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: