Pace!
 
AcasaFAQCautareMembriInregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 258
Ultimele subiecte
» BANCURI
Lun 11 Iun 2018, 11:39 Scris de zaraza26

» CAMERA DE WHISKY
Lun 11 Iun 2018, 08:50 Scris de Ciprian

» Politica se face cu... caricaturi
Dum 10 Iun 2018, 14:44 Scris de Anahoret

» Chestii funny
Dum 10 Iun 2018, 14:41 Scris de Anahoret

» ANUNTURI
Sam 09 Iun 2018, 21:18 Scris de Anahoret

» Casuta din padure
Vin 08 Iun 2018, 14:05 Scris de zaraza26

» Educatia în familie
Vin 08 Iun 2018, 14:01 Scris de zaraza26

» Una... Alta... în politică
Mar 05 Iun 2018, 17:59 Scris de Ion

» Klaus Johannis - Presedintele ales
Mar 05 Iun 2018, 07:32 Scris de dolion

» ASTAZI E ZIUA TA...
Lun 04 Iun 2018, 12:13 Scris de zaraza26

» Vorbe de duh spuse de un cinic
Mier 23 Mai 2018, 13:42 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Vin 13 Apr 2018, 15:52 Scris de ostrovna

» Limba română
Mier 04 Apr 2018, 10:16 Scris de zaraza26

» ENGLISH
Mier 28 Mar 2018, 20:52 Scris de Ion

» Eternul feminin
Lun 26 Mar 2018, 13:48 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Lun 19 Mar 2018, 11:02 Scris de zaraza26

» Tehnica(diverse)
Lun 19 Mar 2018, 10:59 Scris de zaraza26

» LUMEA IN CARE TRAITI
Dum 18 Mar 2018, 12:02 Scris de Anahoret

Cuvinte-cheie
mediu Limba taieri internet 1918 poezii politica drumetie problema Când istorie reclame sibiu curiozitati padure muzica_traditionala Vremea Popasul romana google brasov Literatura 1 Patapievici comment-143 23
Iunie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
Emil Condor
 
dolion
 
abbilbal
 
ostrovna
 
zaraza26
 
Anahoret
 
aurora
 
Cristina
 
Ion
 
zuum
 
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

Distribuiți | 
 

 Sfaturi practice

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:14

SNITELELE
- devin extrem de gustoase si crocante, daca in loc sa folositi pesmet, le tavaliti prin fulgi de porumb;
- crusta snitelelor si a carnii de pasare gatita pane devine extrem de delicata si de crocanta daca in compozitia prin care se tavalesc adaugati un varf de cutit de praf de copt;
- cand bateti carnea pentru snitele sau fripturi, fundul de lemn sa nu fie uscat, pentru ca absoarbe tot sucul, umeziti-l putin, inainte de a-l intrebuinta;
- pentru ca invelisul de ou si faina al snitelelor sa nu lipseasca din tigaie, puneti in oul pe care il bateti cateva picaturi de ulei.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:16

ULEIUL
- uleiul in care se prajesc cartofii nu-si modifica culoarea si se va putea folosi de mai multe ori, daca in vasul unde se pastreaza se pune o coaja de ou;
- uleiul pastrat mai multa vreme nu va rancezi niciodata daca in sticla se baga o bucatica de zahar;
- pentru ca uleiul sa nu rancezeasca, puneti un praf de sare in sticla inceputa;
- cand vrem sa prajim ceva, punem in tigaie mai intai o jumatate de varf de cutit de sare, uleiul nu va mai sari in stropi pe plita.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:17

UNTUL
- pus la prajit nu se arde usor daca i se adauga o lingurita de ulei;
- untul pentru prajituri, care urmeaza sa fie frecat spuma, trebuie mai intai taiat bucatele si pus intr-un castron introdus pentru cateva minute in apa calda;
- untul ranced devine comestibil daca il punem intr-o oala si turnam peste el lapte dulce, il frecam catva timp cu o lingura de lemn, apoi stoarcem laptele si clatim in doua ape untul, devine ca proaspat;
- multe carti de bucate contin expresia "unt clarificat", el se foloseste atat la mancaruri, cat si la prajituri si este untul topit pe foc mic, apoi strecurat, este cea mai rafinata si gustoasa grasime de menaj.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:18

USTUROI
- cateii de usturoi curatati nu se usuca daca sunt pastrati in ulei, in plus, uleiul dobandeste o aroma placuta de usturoi si poate fi folosit mai apoi la prepararea fripturilor;
- ca sa fie digerat mai usor, inainte de a fi consumat, usturoiul trebuie lasat doua ore in apa rece;
- cateii de usturoi trebuie tinuti 15 minute in apa rece inainte de a-i curata, cojile se curata mult mai usor;
- daca va place aroma de usturoi, dar nu puteti sa-l mancati din cauza ca aveti arsuri la stomac, procedati in felul urmator: ungeti cu usturoi vasul in care urmeaza sa puneti salata, apoi puneti in el legumele respective, vor avea aroma fara sa va doara stomacul.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:19

VARZA
- gatiti intodeauna varza cu untura, caliti-o putin in unsoarea incinsa, puneti putina apa, lasati-o sa se inmoaie pe foc mic, e mult mai gustoasa decat atunci cand este gatita cu ulei.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:20

VARZA ACRA
- varza nu se acreste prea tare, daca in vasul unde e conservata se introduce o bucata de lemn de mestecam bine spalata;
- nu spalati niciodata varza acra inainte de a o gati, isi pierde toate substantele nutritive, adevarate medicamente;
- varza foarte acra se imblanzeste, la gust, daca adaugati la fiert, in mancare, cateva bucatele de cartofi cruzi.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:21

VERDETURI
- patrunjelul, mararul, tarhonul si leusteanul uscate isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt tinute in borcane de culoare inchisa, verdeturile se usuca foarte bine si repede in cuptor;
- nu taiati niciodata verdeturile pe un fund de lemn, sucul aromat este imediat absorbit de scandura uscata, e preferabil sa taiati mararul si patrunjelul pe o farfurie intinsa de portelan.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sam 09 Aug 2014, 09:33

Verificarea branzei (casului).

Daca nu aveti prieteni care sa va dea un produs de incredere, sa stiti urmatoarele:

a) Branza taiata are neaparat gauri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Daca nu vedeti gaurile, vedeti-va de drum, e branza falsificata cu clorura de calciu.
b) Clorura de calciu confera produsului tarie. Ce mai puteti face? Taiati o bucata cat o cutie de chibrit. O puneti in congelator. O scoateti a doua zi si nu trebuie sa fi devenit sfaramicioasa prin
inghet. Daca nu aveti timp, puneti bucatica in apa fiarta. Nu trebuie sa se topeasca mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarina.
c) Exemplu de produs falsificat din comert: telemeaua ,,Prezident" produsa la Vatra Dornei: este sfaramicioasa, e moale la apasare, nu are gaurele de 2-4 mm diametru, se topeste complet in 3 minute. De asemenea produsele Coliba Ciobanasului, cascaval +telemea la hipermerketuri mentioneaza cu nerusinare in compozitie: clorura de calciu. Neobrazare!
d) Evitati produsele tip Akadia, branza bulgareasca ieftina. Aia e branza asa cum sunt eu popä. Normal, 1 kil de branza se obtine din 6-8 kg. de lapte iar, un kil de lapte = 2 lei.
Atunci cum de costa Akadia 7 lei/kg.?

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:01

Cand prajesti peste, adauga un cub de unt in tigaie, iar mirosul neplacut nu va mai pune stapanire pe bucataria ta.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:01

Ca sa elimini mirosul de peste de pe maini, freaca-le cu zat de cafea si apoi spala-te cu sapun.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:01

Scoti mirosul de statut din casa punand o bucata de jar intr-o cratita, iar peste el, cateva ace de brad.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:02

Daca in bucatarie miroase pregnant a varza sau prajeala, caramelizeaza putin zahar intr-o lingurita, iar mirosul va disparea.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:02

Inlaturi mirosul de tutun daca lasi peste noapte in camera un burete ud.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:02

Mirosul de peste de pe vase iese lesne daca le freci cu felii de rosie.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:02

Mirosul de ceapa de pe vase dispare dupa ce le freci cu sare si le clatesti in apa cu sare.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:03

Mainile nu-ti mai miros a ceapa daca le masezi cateva minute cu pasta de dinti.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 08:03

Evita raspandirea mirosului de varza adaugand o lingurita cu zahar in oala in care urmeaza sa o prepari.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 03 Sept 2014, 21:59

@dolion a scris:
Scoti mirosul de statut din casa punand o bucata de jar intr-o cratita, iar peste el, cateva ace de brad.
Păi d-aia bunica mai tămâia din când în când prin casă... old

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 15 Sept 2014, 12:35

Legumele conservate in otet au o valoare nutritionala mai slaba decat muraturile care nu au fost tratate termic. In plus, ele pot irita sistemul gastrointestinal. "Gogosarii in otet nu sunt muraturi, ci conserve. Muraturile sunt legume care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, precum vitamine sau acid lactic", explica specialistul. Muraturile imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar. Persoanele care vor sa pregateasca totusi si legume conservate in otet ar fi bine sa foloseasca sare bruta, neiodata, si otet natural de fermentatie obtinut din vin, nu prin diluarea acidului acetic de sinteza.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Dum 07 Dec 2014, 22:31

Un alt articol pe care l-am găsit în website-ul "Descoperă" este legat de mâncărurile noastre pe care le considerăm tradiționale.

O întrebare foarte pertinentă este: cât de veche trebuie să fie rețeta unei mâncări ca să o considerăm tradițională? Mmăliga... n-are decât vreo 300 de ani de când a înlocuit făina de mei, sarmalele ar veni cam de pe la bulgari sau de la turci... borșul este cam rusesc...

Drept care autoarea, Mihaela Stănescu, a coborât până în neolitic pentru a găsi rețete paleoromânești.

Articolul este destul de lung, dar eu l-am citit cu plăcere ›› http://lnk.nu/descopera.ro/1cxgj


_____________________
Free your mind!
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Lun 08 Dec 2014, 11:53

"Sub titlul emfatic și narcisist de bucătărie românească, găsești mai toate felurile turcești, arabe, austriece, grecești, franceze deseori, rusești, evreiești, poloneze ori chiar și altele, de și mai aiurea. Ce-s musacaua, ciorba, chifteaua, ciolanul pe fasole, clătitele și altele atât de neaoșe bucate altceva decât depuneri, aluviuni, fie ale ocupației otomane, fie ale influențelor franceze, germane, fanaro-grecești sau care or mai fi ele", scria Radu Anton Roman, în cartea sa, "Bucate, vinuri și obiceiuri românești". Însă tot scriitorul vine cu argumente care să ateste, totuși, măcar existența unor feluri tradiționale (sau naționale), dacă nu a unei întregi bucătării. "Cu toate astea, cele mai multe din aceste lucrări n-au reușit nicicum să păstreze modelul. Mai mult, l-au aranjat discret pe românește, în asemenea măsură, încât nu mai recunoști nici măcar tema originară", explica scriitorul în același volum.
În patrimoniul nostru gastronomic există multe preparate prea puțin cunoscute sau prea puțin prezente pe mesele românilor, pentru că au pierdut lupta cu globalizarea, fast food-ul și mâncarea semipreparată: alivenci, mâncare de urzici, chisăliță, dulceață de coajă de pepene verde, turte și multe altele.

http://adevarul.ro/life-style/bucatarie/foto-exista-nu-bucataria-traditionala-romaneascan-1_50b9d7c27c42d5a663ac4d96/index.html

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mar 09 Dec 2014, 18:00


_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Vin 19 Dec 2014, 15:11


_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Mier 07 Ian 2015, 14:11

Cu ani de experiență în spate, Jamie Oliver este un maestru în arta culinară ale cărui sfaturi sunt urmate milioane de oameni. Așa se face că Chef-ul britanic trage un semnal de alarmă în legătură cu cel mai periculos aliment: zahărul.

Jamie Oliver susține că alimentele pe bază de zahăr pot provoca o criză de sănătate asemănătoare cu cea cauzată de fumat. “Zahărul este, sigur, următorul rău. Este, fără îndoială, următorul tutun, iar industria ar trebui să fie speriată. Și ar trebui taxat la fel ca tutunul și ca orice altceva care poate distruge vieți”, a declarat Jamie Oliver, pentru publicația britanică Daily Mail.

Semnalul lui de alarmă se bazează și pe studiile care arată că o treime dintre copiii britanici și două treimi dintre adulți sunt obezi sau supraponderali, iar numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat în ultimele două decenii.

Jamie Oliver, în vârstă de 39 de ani și fundația de caritate asociată, The Fifteen Foundation, se implică activ în acțiuni sociale: din 2002 instruiește persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șef. De asemenea, restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulțit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentație a elevilor în școli și pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Ba mai mult, chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de rețete culinare de criză, care îi învață pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanțată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale își afirmă cu tărie angajamentul față de cauza reciclării.

http://www.unica.ro/articol/cel-mai-periculos-aliment-viziunea-lui-jamie-oliver-116275?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Dum 01 Mar 2015, 08:40


_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   

Sus In jos
 
Sfaturi practice
Sus 
Pagina 7 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: