Pace!
 
AcasaFAQCautareMembriInregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 258
Ultimele subiecte
» BANCURI
Lun 11 Iun 2018, 11:39 Scris de zaraza26

» CAMERA DE WHISKY
Lun 11 Iun 2018, 08:50 Scris de Ciprian

» Politica se face cu... caricaturi
Dum 10 Iun 2018, 14:44 Scris de Anahoret

» Chestii funny
Dum 10 Iun 2018, 14:41 Scris de Anahoret

» ANUNTURI
Sam 09 Iun 2018, 21:18 Scris de Anahoret

» Casuta din padure
Vin 08 Iun 2018, 14:05 Scris de zaraza26

» Educatia în familie
Vin 08 Iun 2018, 14:01 Scris de zaraza26

» Una... Alta... în politică
Mar 05 Iun 2018, 17:59 Scris de Ion

» Klaus Johannis - Presedintele ales
Mar 05 Iun 2018, 07:32 Scris de dolion

» ASTAZI E ZIUA TA...
Lun 04 Iun 2018, 12:13 Scris de zaraza26

» Vorbe de duh spuse de un cinic
Mier 23 Mai 2018, 13:42 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Vin 13 Apr 2018, 15:52 Scris de ostrovna

» Limba română
Mier 04 Apr 2018, 10:16 Scris de zaraza26

» ENGLISH
Mier 28 Mar 2018, 20:52 Scris de Ion

» Eternul feminin
Lun 26 Mar 2018, 13:48 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Lun 19 Mar 2018, 11:02 Scris de zaraza26

» Tehnica(diverse)
Lun 19 Mar 2018, 10:59 Scris de zaraza26

» LUMEA IN CARE TRAITI
Dum 18 Mar 2018, 12:02 Scris de Anahoret

Cuvinte-cheie
mediu internet Când romana Patapievici Popasul sibiu reclame curiozitati poezii comment-143 Limba taieri Vremea problema politica istorie google 1918 23 muzica_traditionala padure Literatura 1 drumetie brasov
Iunie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
Emil Condor
 
dolion
 
abbilbal
 
ostrovna
 
zaraza26
 
Anahoret
 
aurora
 
Cristina
 
Ion
 
zuum
 
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

Distribuiți | 
 

 Învață să gătești cu cap

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Învață să gătești cu cap   Mier 24 Sept 2008, 12:41

Dan Chișu video ... Învață să gătești cu cap ... mie mi-a plăcut, încearcă și tu

www.happyfish.ro
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Mier 24 Sept 2008, 15:59

@aurora a scris:
Dan Chișu video ... Învață să gătești cu cap ... mie mi-a plăcut, încearcă și tu

www.happyfish.ro
---> acesta este link-ul general

Acesta este link-ul emisiunii care mi-a placut, de bucatareala http://www.happyfish.ro/practic/captain_cook/o_impartire_foarte_practica_a_gatitului_pe_structuri.html?gclid=COnN0Jq89JUCFQyvQwodbhIvkA
Sus In jos
abba

avatar

Numarul mesajelor : 677
Varsta : 58
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 03 Oct 2008, 21:31

Ce naiba ati impartit bucataria asta in atatea compartimente, fetelor? Shocked
Ma ratacesc pe-aici si nu stiu de unde sa-mi iau ce-mi trebuie pentru gatit. Deocamdata , imi pun sortul si va propun o prajitura usoara-usoara, atat la propriu cat si la figurat!
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 04 Oct 2008, 01:19

olteanco, noi suntem organizate!

dar vad ca te-ai descurcat si ai pus prajitura unde ii era locul!
tare intersanta reteta, s-o incerc cat de cu graba!


mwah1
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
avatar

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Dum 05 Oct 2008, 12:52

Ioai - stai să vă zik
DECI azi e duminecă - după cum nu știtzi - că nu avearatzi de unde, misiz Jumătatea Mai Bună a hotărât ieri că trebe să mergem la piață ca să punem cireasha pe tort în cămară și să terminăm cu kestiile astea. Cu cactus să nu mergi în piață că rămâi fără salar. OKei - am plecat în piață și am început: ardei grashi, varză albă - de aia aplatizată că așa-i place la Misiz -, hrean, mărar uscat (normal), zarzavaturi după care Misiz o zis că mai are treabă prin târg si io să rămân în piatză și să mai studiez terenul; l-am studiat; în piață mai există încă o vodcă destul de cinstită de 42 de grade ("Balkanik" - da-i făcută în Arad) cu 35 mii lei vechi detzu plus bere cât încape (mie-mi place Neumarkt la halbă). Deci - io am rămas în piață și mi-am amintit de chestia aia cu ardei iuți așa că am luat jumate de kilogram de ardei iuți coloratzi fain de tot, am luat ceapă albă (tot de aia plată), niste hrean (astea toate DUPĂ ce am beut vodca); după aia am mai cumpărat nishte mere orijinale din spațiul geografic local și gutui superbe (tot din spațiul geografic local) ; după aia, de prea mult studiu de piață m-am dus să beau o halbă și am beut halba de bere după care am mai cumpărat cartofi (roshii, locali) și o pâine SUPERBA. Telemea de aia sărată și tare și faină posedam deja la domiciliu asa că m-am abtzinut...Și să nu uităm că m-am dus la Sandu să dau binetze și , așa cum am mai zis io undeva, am cumpărat 1 litru de vin roșu sec de Recaș; normal că a trebuit să gust vinul așa că am beut un detz de țuică de 52 de grade care mi-o dovedit că vinul e bun. Am uitat ceva ? Nu cred. Buuuun. Am ajuns acasă și azi s-o făcut duminecă și io am făcut ochi ca de obicei la 5 am și am așteptat să se facă 7 am când o făcut ochi și Misiz Jumătatea Mai Bună și am zis că azi e vreme de uorceală; zis și făcut; așa că io am luat taurul de coarne, am făcut rugăciunea de rigoare și m-am apucat să curăț ceapa; după aia am tăiat felii subtzi de tot ardeii iuți, după aia m-am dus la alimentară să cumpăr oțet că nu ne-o ajuns și după aia am curățat de sâmburi ardeii grashi. Normal că la alimentara am găsit zeamă sfântă - nu exagerat. Prpoziție nouă: Misiz s-o apucat să taie fidelutze fine de tot varza și să facă zeama pentru ardeii cu varză în care am pus - normal - chimen și io am curățat rădăcinile de hrean. Între timp o fiert și zămălăul pentru ardeii ăia iuți cu ceapă - oareshce oțet cu dafin, piper și nu mai știu ce chestii, și când o fiert zămălăul ăla, Misiz o pus amestecul de ardei iuți și ceapă tăiate finutz de tot în borcan și gata. Nu am făcut retzeta dată de voi că era prea complicat pentru o zi de duminecă și pentru că atunci când am fost în Doiciland , soru-mea mi-o dat retzeta asta (o am scrisă undeva - v-o dau și vouă că merită totzi banii). Chestia cu curățat ardeii grashi a fost floare la ureche așa că trecem peste asta. Spectacolul afost cu gutuile; alea trebe cioplite și, NORMAL că înăuntru aveau tot felul de chestii negre (știtzi voi) că dacă era să fiu gospodar, cu viermii din ele mergeam la pescuit și rezolvam haleala pe o zi. OK - le-am curățat de toate chestiile , inclusiv de partea lemnoasă și de coaje - și acuma Misiz trebe să facă zeama penmtru compot. Am uitat ceva ??? Nu cred. Să nu uit - când curățați ardei grași să-i umpletzi cu varză sau să facetzi ardei umplutzi, pe lângă coditză rămâne bucățica aia de ardei ca un fel de inel; alea-s bune să faci ghiveci - că Misiz o făcut și ghiveci : bucățelele alea de ardei, cu părădăici, orez, ceapă și nu mai știu ce da-i bun că nu face aciditate de la ceapă; nu stiu ce-i face - cred că o ține în apă fierbinte...
Buuuun. Acuma șed și kujet; kujetarea se kiamă Alexander - nu are 42 de grade dar are destule și io n-am chef să ies pe vremea asta și să merg la Limbrik; așa kă stau pe balcon , duhănesc pipa și beu zeamă ... :roflmao: :roflmao: Totdeauna am zis io că-s ficior fain de tot; pfui pe el ... mwah1 Pusici, dajilor; se apropie ceasa - așa că Poftă Veselă vă doresc. Pusici...PeiSei - merită: http://www.surfmusic.de/country/baden+wuerttemberg.html

_____________________
"Să muriți bine " (Băsescul )

Dacă cineva ți-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Așază-te pe malul râului și în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Joi 19 Feb 2009, 23:37

Învață să mănânci cu cap!

Ceea ce este mai jos am primit pe mail. Mi se pare foarte real ceea ce scrie respectivul acolo. De ce? Să vă povestesc o scurtă istorioară.
Vis-a-vis de locul unde lucrez eu este un fast-food (acolo unde spuneam eu cândva că-mi beau cafeaua). La acel fast-food se prepară și nelipsita shaorma. Într-o zi a trebuit să vin mai de dimineață la serviciu și i-am "prins" tocmai când pregăteau produsele pentru "mâncărurile" cu care ne servesc ei. Am văzut ce puneau în cuva în care prăjesc cartofii: era un paralelipiped mare (cam 1mŚ0,3mŚ0,3m), ce mi s-a părut a fi margarină, și-l făceau bucățele mici cu "șpaclul" acela cu care se taie carnea pentru shaorma. Păi, margarina este ea nesănătoasă și rece, d-apăi prăjită o zi întreagă în cuva aia. Ar fi posibil să fi fost și ulei de palmier, deoarece la temperatura camerei este solid... dar mă îndoiesc!



Acum ceea ce am primit pe mail:

http://www.erepublik.com/en/article/jurnal-kfc-mall-plazza-militari-734099/1/20

Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).

1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu esti "fainar" adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2 repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3 metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adica 1 la masa de picant 1 la masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face senvisuri)e imposibil sa face fata comenzilor respectand procedura si atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picand sau nepicant e aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la bredind de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul. Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.

2. Dupa vreo 2 luni am fost "promovat" =)) la masini aici e partea cea mai "sanatoasa". in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub presiune adica trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic, procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un filtru de hartie, DA de hartie, adica nu filtrezi nimic decat cocoloasele de faina, in fine.

Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.

Toate produsele ajung in "restaurante" gata marinate, bune de preparat:

1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore depide.

2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita, maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.

3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung. Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se inumara tot inclusiv chifle.

4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo 250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200 de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.

Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3: Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine manageru cu degetelul lui sa verifice Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro 7 luni a mea). Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni, ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea

La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd in speranta ca terminam mai repede.

La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si acum mai sunt acolo, in fine.

Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.

Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. Deci

Aaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal)si lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua zi vin "meltenii", ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca produsele s-au bagat la vanzare. Slava Domnului ca totul acolo se gateste la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.

Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la ele, doar esenta ca restu e sifon,

Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri

Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt cele mai oribile metode. Evident ca noi mereu castigam

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 00:27

Dureros ce se poate întâmpla în Restaurante (în general). Stiu multe din ticălosiile de-acolo. Din cauza aceea nici nu-mi place să mânânc "afară" iar când o fac din cauză că sunt departe de casă, nu comand orice, numai ceva pe care să am control asupra calitătii produsului respectiv.

Anahoret, ce ai primit de la acel prieten prin Email este adevărat, ba chiar, în realitate este si mai rău... Nimănui nu-i pasă de clienti - toti doar vor banii lor!

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
bulache
Trecut în nefiintă :(
avatar

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 13:11

Adevarul e ca mie nu imi plac in afara de mici.porcariile stil american. oh da!
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 18:55

Mie-mi place shaorma, și am început să fac acasă. Am tras cu ochiul la ingredientele de-acolo și am făcut și eu. Soției nu i-a venit să creadă. Este prima "mâncare" mai complicată pe care am făcut-o, în afară de ceai și pâine prăjită. Laughing

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 20:08

@Emil Condor a scris:
Dureros ce se poate întâmpla în Restaurante (în general). Stiu multe din ticălosiile de-acolo. Din cauza aceea nici nu-mi place să mânânc "afară" iar când o fac din cauză că sunt departe de casă, nu comand orice, numai ceva pe care să am control asupra calitătii produsului respectiv.

Anahoret, ce ai primit de la acel prieten prin Email este adevărat, ba chiar, în realitate este si mai rău... Nimănui nu-i pasă de clienti - toti doar vor banii lor!

Sorry, mie nu prea imi vine sa cred...chiar nimeni n-a avut o indigestie si sa vina sa le dea in cap? In articol, la inceput, in link, scrie ca e vorba de fast-food... Si scriitura e prea plina de haz ca sa fie adevarata de la un cap la altul...
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 20:33

Zaraza, ca în orice legendă, trebuie să existe un sâmbure de adevăr. Am scris ce am văzut eu la acel fast-food de la mine.

Apoi gândește-te cât i-ar costa ca să "confecționeze" preparatele ca la carte. N-ar mai fi un tip de mâncare pentru tot poporul, pentru că ar trebui să crească prețul. Deci, trebuie să recurgă la anumite artificii. Poate nu chiar toate cele descrise de respectivul precum fotbalul cu chiflele și apoi puse în consum; la cât zicea că trebuiau să care, mă îndoiesc că mai aveau și timp de fotbal. Însă la "economia" de detergenți, la folosirea à la longue a uleiului pentru prăjire, la "contaminarea" făinei cu nu știu ce chestii scurse din pui sau la repunerea în fluxul de producție a aripioarelor căzute pe jos... parcă aș subscrie. Wink

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 21:33

@Anahoret a scris:
Zaraza, ca în orice legendă, trebuie să existe un sâmbure de adevăr. Am scris ce am văzut eu la acel fast-food de la mine.

Apoi gândește-te cât i-ar costa ca să "confecționeze" preparatele ca la carte. N-ar mai fi un tip de mâncare pentru tot poporul, pentru că ar trebui să crească prețul. Deci, trebuie să recurgă la anumite artificii. Poate nu chiar toate cele descrise de respectivul precum fotbalul cu chiflele și apoi puse în consum; la cât zicea că trebuiau să care, mă îndoiesc că mai aveau și timp de fotbal. Însă la "economia" de detergenți, la folosirea à la longue a uleiului pentru prăjire, la "contaminarea" făinei cu nu știu ce chestii scurse din pui sau la repunerea în fluxul de producție a aripioarelor căzute pe jos... parcă aș subscrie. Wink

thumb_yello
Noroc ca romanii au un stomac rezistent... nu au invatat inca sa foloseasca cutitul de carne numai pentru carne...si parca nici nu le doresc...Poate astfel romanii vor rezista schimbarii polilor magnetici... oh da!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Vin 20 Feb 2009, 21:47

Postarea ta mi-a oferit o mare revelație: secretul perenității noastre în spațiul mioritic.
Poate tocmai d-aia rezistăm aici de mii de ani, chiar dacă au trecut peste noi valuri de cotropitori. Niciunii n-au avut stomacul mai rezistent ca al nostru! oh da! thumb_yello

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 00:25

@zaraza26 a scris:
@Emil Condor a scris:
Dureros ce se poate întâmpla în Restaurante (în general). Stiu multe din ticălosiile de-acolo. Din cauza aceea nici nu-mi place să mânânc "afară" iar când o fac din cauză că sunt departe de casă, nu comand orice, numai ceva pe care să am control asupra calitătii produsului respectiv.

Anahoret, ce ai primit de la acel prieten prin Email este adevărat, ba chiar, în realitate este si mai rău... Nimănui nu-i pasă de clienti - toti doar vor banii lor!

Sorry, mie nu prea imi vine sa cred...
Cunosc fapte concrete si de prin North America, dacă le-as povesti, multi dintre voi nici nu s-ar mai uita spre Fast Food Restaurants! Poate nici asa nu prea o faceti...
Eu nu mănânc niciodată la ei. Îmi amintesc că, ceva timp în urmă, băiatul mi-a cerut masina să meargă la un Fast Food. I-am spus că nici să nu parcheze masina mea acolo, că dacă trece un cunoscut, ar putea crede că eu sunt în local si mănânc porcăriile alea! Very Happy

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
aurora

avatar

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 67
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 12:28

mie imi place sa mananc la KFC aripioare picante ... e drept ca rar, ca numai la Bucuresti se poate, si niciunde nu am mancat asa de bune!!!

am mancat de cand ma stiu mici de la taraba, de pe strada, sau pe Dealul Negru... mmmm, dealul cu mici!

ocazional mananc la fast-food

bineinteles ca ma uit la cum arata marfa, cum arata localul... atat cat se poate vedea!

dar niciodata in viata mea bu am avut vreun incident, vreo indigestie

dar chestia cu mancatul oriunde inafara de cai cu paine pe care ti-l faci tu (dar si ceaiul ala, si apa aia, si painea aia, pot avea "ceva" deci riscul oricum exista!)
deci mancatul este oricum un risc asumat!

daca merg in vizita si mananc... parca stiu eu in ce conditii de toate felurile s-a gatit mancarea? Nu ca n-as avea incredere in prieteni, dar stiu eu cine si de cate ori si cand se spala pe maini?!?!?


Laughing

_____________________

Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. ( Nicolae Steinhart )
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 13:07

@aurora a scris:
am mancat de cand ma stiu mici de la taraba, de pe strada, sau pe Dealul Negru... mmmm, dealul cu mici!
Pe Dealul Negru la "Zona Verde"? Ăia da mici! thumb_yello

Acum patru ani am fost cu câțiva colegi la Rânca, în județul Gorj, și am oprit la Zonă ca să mâncăm. Toți am comadat mici, fiecare câte doi sau patru, după puteri. Numai unul, care nu mai fusese niciodată acolo, a comandat opt. Noi n-am zis nimic, zâmbeam pe sub mustăți. Ospătărița l-a întrebat: "Sigur?!" El: "Da!" Ei, și când a venit tipa cu o farfurie pe care erau opt mici lungi cam de 10 cm, a înlemnit. A reușit să mănânce patru și pe ceilalți i-a luat la pachet! Laughing

Recunosc, mici buni ca la Zona Verde n-am mâncat nicăieri pe unde am fost în România! oh da!

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 20:27

Asa este, Aurora, există mereu un risc pentru că, oricum multe produse sunt făcute în afara casei tale si totusi le folosesti.

Ce poftă mi-ati făcut cu micii vostri!
Un secret (să nu mă spuneti): chiar în momentul ăsta, Abby a luat o pauză pe Mess pentru... exact, pentru mici si bere! Si nu ne-a invitat pe niciunul...

Este cineva printre voi, la Popas care a mâncat mici făcuti la Cristian, acolo unde Păunescu mereu oprea să mănânce vr'o 20? La maestrul Folosea, parcă asa îl chema, nu?

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 20:42

Cristian de Brașov sau de Sibiu?
Am fost în amândouă localitățile dar n-am mâncat mici. Sad

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 20:45

Cristian - Brasov: acolo trupa Cenaclului (din cauza flămândului de Păunescu) se oprea mereu pentru mici (din carne de câine, cum s-a aflat mai târziu).

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Sam 21 Feb 2009, 20:49

Treceam prin Cristian când mergeam la Făgăraș, ca să ocolesc Brașovul. Dar n-am oprit acolo niciodată. Mai bine, că altfel lătram și eu după ce mâncam mici! Laughing

Dar știi ceva?
Dacă-ți place o mâncare (mai ales într-un restaurant chinezesc), nu întreba din ce și cum a fost făcută. Este de preferat să păstrezi o amintire plăcută!

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Dum 22 Feb 2009, 07:14

@Anahoret a scris:
Dacă-ți place o mâncare (mai ales într-un restaurant chinezesc), nu întreba din ce și cum a fost făcută. Este de preferat să păstrezi o amintire plăcută!
În Iulie, 2008 a fost ultima dată din viata mea când am mâncat la un Restaurant chinezesc.
Nu voi mai intra în ele nici măcar până la budă.
Prin Octombrie am fost invitat de membrii familiei la o mizerie din aceea de Hong Kong si le-am spus să meargă fără mine, refuzând categoric invitatia lor. Si retineti că era de ziua de nastere a unuia dintre ei!!!
Atunci, în Iulie am făcut o indigestie ce a dus la ratarea a trei zile din concediul meu.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
zaraza26

avatar

Numarul mesajelor : 8475
Varsta : 52
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Dum 22 Feb 2009, 18:13

@Emil Condor a scris:
@Anahoret a scris:
Dacă-ți place o mâncare (mai ales într-un restaurant chinezesc), nu întreba din ce și cum a fost făcută. Este de preferat să păstrezi o amintire plăcută!
În Iulie, 2008 a fost ultima dată din viata mea când am mâncat la un Restaurant chinezesc.
Nu voi mai intra în ele nici măcar până la budă.
Prin Octombrie am fost invitat de membrii familiei la o mizerie din aceea de Hong Kong si le-am spus să meargă fără mine, refuzând categoric invitatia lor. Si retineti că era de ziua de nastere a unuia dintre ei!!!
Atunci, în Iulie am făcut o indigestie ce a dus la ratarea a trei zile din concediul meu.

Exista si retete numai cu vegetale? O data m-am gandit ca mi-ar place sa mananc mancare chinezeasca intr-un loc cu acest specific... E mai bine sa sterg de pe lista asa ceva? scratch
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Dum 22 Feb 2009, 18:18

Da, Zaraza, au vegetale de tot felul dar când mergi la ei, vrei să mănânci tot ce au deosebit acolo si niciodată nu stii ce nimeresti - am simtit-o pe pielea mea!
Mergi la restaurantele lor, poate, tie o să-ti placă - la început si mie mi-a plăcut.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Dum 22 Feb 2009, 18:21

N-am mers la ei pentru că nu am avut prilejul.
În afară de câine, șarpe și maimuță... am cam mâncat aproape tot ce mișcă! What a Face

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
ostrovna

avatar

Numarul mesajelor : 13548
Varsta : 61
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   Lun 04 Mai 2009, 16:11

@Emil Condor a scris:
Da, Zaraza, au vegetale de tot felul dar când mergi la ei, vrei să mănânci tot ce au deosebit acolo si niciodată nu stii ce nimeresti - am simtit-o pe pielea mea!
Mergi la restaurantele lor, poate, tie o să-ti placă - la început si mie mi-a plăcut.


Emil eu am pus o reteta cu oua umplute la bauturile lui Nicu cred ca am gresit si e superrrr:)

Ajuta-ma sa o punem unde trebuie:)

Geta:) mwah!
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Învață să gătești cu cap   

Sus In jos
 
Învață să gătești cu cap
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: