Pace!
 
AcasaFAQCautareMembriInregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 258
Ultimele subiecte
» BANCURI
Lun 11 Iun 2018, 11:39 Scris de zaraza26

» CAMERA DE WHISKY
Lun 11 Iun 2018, 08:50 Scris de Ciprian

» Politica se face cu... caricaturi
Dum 10 Iun 2018, 14:44 Scris de Anahoret

» Chestii funny
Dum 10 Iun 2018, 14:41 Scris de Anahoret

» ANUNTURI
Sam 09 Iun 2018, 21:18 Scris de Anahoret

» Casuta din padure
Vin 08 Iun 2018, 14:05 Scris de zaraza26

» Educatia în familie
Vin 08 Iun 2018, 14:01 Scris de zaraza26

» Una... Alta... în politică
Mar 05 Iun 2018, 17:59 Scris de Ion

» Klaus Johannis - Presedintele ales
Mar 05 Iun 2018, 07:32 Scris de dolion

» ASTAZI E ZIUA TA...
Lun 04 Iun 2018, 12:13 Scris de zaraza26

» Vorbe de duh spuse de un cinic
Mier 23 Mai 2018, 13:42 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Vin 13 Apr 2018, 15:52 Scris de ostrovna

» Limba română
Mier 04 Apr 2018, 10:16 Scris de zaraza26

» ENGLISH
Mier 28 Mar 2018, 20:52 Scris de Ion

» Eternul feminin
Lun 26 Mar 2018, 13:48 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Lun 19 Mar 2018, 11:02 Scris de zaraza26

» Tehnica(diverse)
Lun 19 Mar 2018, 10:59 Scris de zaraza26

» LUMEA IN CARE TRAITI
Dum 18 Mar 2018, 12:02 Scris de Anahoret

Cuvinte-cheie
comment-143 mediu 1 muzica_traditionala Literatura romana poezii drumetie istorie internet problema sibiu Popasul padure Limba politica curiozitati Când 23 taieri 1918 Patapievici reclame Vremea brasov google
Iunie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
Emil Condor
 
dolion
 
abbilbal
 
ostrovna
 
zaraza26
 
Anahoret
 
aurora
 
Cristina
 
Ion
 
zuum
 
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

Distribuiți | 
 

 Stiti ce mancati?

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Stiti ce mancati?   Mar 21 Iun 2011, 20:52

Danone recunoaste minciuna din reclamele sale. Toti producatorii folosesc bacterii din fecale, modificate genetic...

saccsiv.wordpress.com/2010/12/18/e-oficial-iaurturile-danone-nu-imbunatatesc-tranzitul-intestinal-si-nu-intaresc-sistemul-imunitar-intrebare-de-ce-producatorul-introduce-in-iaurturi-bacterii-din-flora-vaginala-si-rectala

Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova în reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sănătate, în cazurile Actimel și Activia, deoarece s-a descoperit că de fapt acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei britanice, cel mai mare producător de iaurturi din lume a mărturisit că a exagerat în reclamele produselor, care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord să nu mai spună în spot-urile de televiziune că Activia, îmbunătățește tranzitul intestinal, iar despre Actimel, că întărește sistemul imunitar.

Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca. Iar si mai putine lume are notiuni de microbiologie. Iaurturile probiotic, o inventie a concernelor americane, contin bacterii care nu au fost folosite inainte nicioodata in alimentatie. Una din acestee bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei in flora vaginala, in rect, si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, in afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci cand sunt ingurgitate, pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire. Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa le-au mai si modificat genetic, ca sa supravietuisca acidului din stomac. De aici se vede si reavointa si perversitatea celor care le-au desemnat pentru consumul inconstient al umanitatii moderne.

Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este inlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co, va creeaza deci un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate.

Cunoscutul specialist in tehnica alimentara, Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist in domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt in una din cartile sale. Insa cui ii pasa! La televizor el insa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este intrebat. Nu-i de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturile probiotice de catre posturile de televiziune. Cum sa-ti alungi clientii ? Citatul din carte cu privire la acest truc si dauna aduse de consumul de probiotice este aici in limba germana pentru cine stie germana: www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html “Bacteriile profane de iaurt insa nu au obiceiul sa se lipeasca de peretii intestinelor, caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte, bacteriile probiotice, nu sunt in stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea pretioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amesteca pe alta cale, ulterior, in iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer).

“Bacterii din fecale, din secretii vaginale, bacterii care dupa microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber reprezinta noi specii. Bacterii la care lucreaza si tehnologii genetice, care provin din fecale de porc sau din intestine de sobolani. Bacterii a caror specie nici nu este definita clar si care au fost testate fara scrupule si la sugari. Aici trebuie specificat ca bacteriile bifide pot fi si patogene, asa cum avertizeaza specialistul elvetian. Unele bacterii bifide pot provoca carii si chiar meningita” (Udo Polmmer).

Deci aceste bacterii nici macar nu pot produce iaurt din lapte ! Ele sunt amestecate in iaurt dupa ce acesta a fermantat. “Consumul produselor probiotice poate deci sa afecteze flora intestinala. Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriza. La urma urmei nici o bacterie nu are chef sa se lupte cu alti patogeni. Bacteriile se cearta mai degraba cu rudelele lor, care au aceleasi preferinte alimentare la trocul cu mancare. Si intradevar, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. In anul 2000 presa germana scria “iaurturile probiotice pot periclita viata.” Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal in Birmingham, unde imunologul vienez, Dr. Wolfgang Graninger, isi prezentase rezultatele cercetarilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce, la persoanele cu sistemul imunitar slabit, la boli periculoase ca meningita, penumonie sau septicemie. La acest congers a fost prezentat cazul unui diabetic mai in varsta, care a primit, de la consumul de probiotice, un abces la ficat si care a putut fi salvat doar prin operatie. Seful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann, a scos dupa aceasta intamplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. Cine vinde cu placere produse care contin bacterii, care atunci cand sunt gasite de specialistii in igiena, reprezinta o dovada de contaminare fecala? ”(Udo Polmmer)

Problema si mai mare este ca, de la introducerea “probioticelor”, concernele au convins, incetul cu incetul, ori prin persuasivitatea tipic americana, ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi, sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul – asa ca este greu de gasit un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau inainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus. In Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mancam caca… fara sa stim, fiindca ii credem orbeste pe cei care fac reclama la TV. Asta e.

In Google este intre timp extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum cateva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, insa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija, puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterii mint cu nerusinare, sau au preluat minciuna de la altii.

De exemplu mai jos, o firma vinde un produs cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si in iaurturile probiotice de la Danone & Co. In general se stie sau cel putin se stia ca flora vaginala si cea din intestine sint diametral opuse. Insa in ziua de azi cine mai gandeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste.
http://www.iherb.com/renew-life-ultimate-flora-vaginal-support-30-capsules-ice/13115?at=0 Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 50 Billion active probiotic organisms, which are natural residents of the healthy urogenital tract (vagina and urinary tract). Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 45 billion Lactobacilli and 5 billion Bifidobacteria. Lactobacilli are the most prevalent beneficial bacteria found in the urogenital tract, with lesser numbers of Bifidobacteria. Lactobacilli produce compounds and acids that help to fight the growth of harmful bacteria and yeast. *The urogenital tract is second only to the colon in the number of bacterial residents, and many people experience yeast infections and urinary tract issues when the beneficial bacteria become unbalanced.* The high concentration of probiotics in Ultimate Flora Vaginal Support Formula is designed to help maintain a healthy balance of vaginal and urinary tract bacteria”

Comentariu: Nu ma pricep. In diverse forme, materialul de mai sus circula intens pe net, fiind preluat si de multe bloguri. Asa ca l-am postat si eu, in speranta ca cei mai priceputi vor comenta si poate ne vom dumiri.



Péter Annamária peter_annamaria@yahoo.comcamenars@gmail.com +40726-136-728

-- Cu stima Florin Munteanu 0744 548562

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Ion



Numarul mesajelor : 4660
Varsta : 77
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Mier 22 Iun 2011, 22:52

Am primit de curând acest text mai mult decât simpatic de la cititorul nostru fidel din SUA, profesorul Ion C., fost director al liceului “Nicolae Titulescu” din Craiova, cel care acum câteva luni, revenit într-o scurtă vacanță în țară, a trecut prin redacția ziarului nostru. Trebuie precizat că dl Ion C. citește zilnic “Cuvântul Libertății” și este nu doar un lector atent ci și un critic elegant a ceea ce se publică în paginile ziarului. Așadar, nu un cititor complezent, ci unul combatant!

Dl Ion C. a răspuns cu precizie și umor (cum se va vedea mai la vale) ignoranței mele în ceea ce privește felurile de mâncare favorite ale lui Saddam Hussein, în pușcăria unde este deținut de americani, pe care mi-am permis să le comentez în nr. 4767 din 22 iunie al ziarului. Lectura cronicii dlui profesor ne mai descrețește frunțile și ne lasă visători: deci asta mănâncă americanii de sunt așa deștepți…

Mai știm ce mâncăm în ziua de azi?

Cum, cât și ce să mâncăm, am învățat, la început, de la aceea care, neobosită, ne-a învățat în același timp , cum să vorbim. Mai târziu intervin, însă, cel puțin doi factori: uitarea și influența unor agenți externi. Dacă uitarea e un lucru normal, natural, influențele de tot felul exercitate de societate asupra modului cum, cât și ce mâncăm, mi se par, unele dintre ele, mai puțin normale și, uneori, de prea multe ori chiar, nenaturale.

Mai precis, în societatea de azi, mult prea industrializată, industria alimentară ne oferă nenumărate produse spre consum, depărtându-se mult de la gusturile naturale și adăugând fel și fel de ingrediente artificiale atât în procesul de producție cât și de conservare pe perioade, uneori, prea îndelungate. Aceste ingrediente sunt specificate pe etichetele care însoțesc ambalajul, dar nimeni nu știe cu exactitate care este influența acestora asupra sănătății omului pe termen lung. Niște oameni de știință suedezi, se pare, au atras atenția asupra acestui fapt acum câțiva ani și au promis să revină cu precizări, dar nu au mai apărut încă.

Faptul că acum au apărut, la concurență, produse biologice este un semn mare de întrebare pe care l-am pus și eu în mod retoric în titlu, în legătură cu produsele ce ni se oferă spre consum fabricate la scară industrială și consumate în cantități industriale. Aceste produse au multe «calități», printre care: sunt foarte gustoase, dar nu țin de foame și de aceea consumi foarte multe si , în consecință, te îngrași fără să vrei. Nu știu ce conțin sau cum le fac, dar ele acționează ca un drog: odată ce ai început să mănânci, nu te mai oprești. Dacă iei odată, iei și a doua oară, și e foarte greu să te mai oprești. Ca să fii sigur că nu vei mai lua și a doua oară, e bine să nu iei, să nu mănânci, nici prima oară. La fel cum se spune că e mai ușor să nu te apuci decât să te lași de fumat.

Iar societatea în loc să acționeze asupra agenților agresori, pentru a-i desființa, acționează medical, simptomatic, dând medicamente agresaților pentru a reduce din efectele provocate de defectele agresorilor, pentru a-i adapta, pe agresați, bineînțeles, la noile condiții de viața și să-i dea spre consum alimente de gen «doritos», pe care le «dorim» toți.

Ce este “Doritos”? Așa cum a intuit dl Boangiu în articolul sau,în care îmi cerea lămuriri transoceanice, sunt niște fulgi de porumb de forma unor petale mai mici sau mai mari la care se adaugă diverse ingrediente în procesul de fabricare: porumb întreg/complet, materia de bază, uleiuri vegetale (de porumb, de soia și/sau de floarea soarelui), sare, brânză, cedar, enzime, maltodextrin, monosodium glutamat, etc., etc., naturale și artificiale gusturi, dextroză, pudră de roșii, condimente, coloranți artificiali (numiți ca la mașini: galben 6, roșu 40…) etc… Se servesc drept aperitiv cu băuturi răcoritoare și chiar cu bere, depinde de gusturi. “Froot Loops”, din cele la care Saddam făcea nazuri, e o marcă de cereale care conțin porumb, grâu, făină de ovăz, zahăr și particule hidrogenate de ulei de nucă de cocos, de semințe de bumbac sau de boabe de soia, sare, vitamine, fructe de pădure, portocale, lămâie etc.

După câte se poate observa porumbul e aproape nelipsit în aceste alimente. Americanii sunt mari consumatori de porumb fiert, floricele sau în produse industriale de tip “Doritos” sau cereale. Dacă ar fi să ne comparăm cu ei, românii sunt mari mămăligari, iar americanii porumbari, ca să nu zic ""corn"-uți ". Aceasta ar fi o mare deosebire între ei și noi cu privire la modul de alimentare.

Cum în industria alimentară s-au creat adevărate imperii, care-s greu de distrus, ca tot omul/românul neputincios, în astfel de cazuri, o dau și eu pe glumă. Dar pe seama altora, nu-i așa? Pentru ca veni vorba de modul de alimentare și de "Sfaturile lui Sadam: ce să mănânci și cu cine să te însori", aș avea și eu o opinie personală, expusă sub forma de glumă, că-i mai comod. Iat-o :

NU VA LUATI DUPA SADAM
(SA DAM sau nu crezare lui SADAM?)
Motto : "Painea buna de acasa,
Sa ma ratacesc prin lume nu ma lasa."

De dincolo de Ocean,
V-o spune un-aproape- american
La origine oltean :
Nu va luati dupa Sadam!
Nici ce si cat sa mancati
Si nici pe cine sa luati.
Ascultati-ma pe mine,
C-am mancat si stiu mai bine.
Ce Fritos, Ce Tostitos,
Cheetos sau Doritos,
Ce credeti ca-i mai gustos?
Ia cu nenea, ca la noi,
De sambata pana joi,
Slanina cu usturoi,
De miroase si apoi.
Fasole bine gatita,
Deasupra ceapa prajita,
Zisa fasole batuta,
Oleu, muica, ce e-n burta!
Varza si praz oltenesc,
La cuptor ardelenesc,
Sarmale cu mamaliguta
‘N foi de varza sau de vita.
Paine deasa si gustoasa,
Facuta de noi acasa,
Paine buna(de) la cuptor,
Facuta (de), mama ,cu Dor.
…Nu-l uitati pe Nea Marin,
Cand beti un pahar de vin.
Si stergand usor mustata,
Te intrebi cum este viata,
Cand ai cutâtu’ la os,
Zici ca-ti place Doritos,
Chiar daca te crezi Cristos?!
Hei! Acuma , voi
Ce priviti zilnic la geam
Si cititi stiri din ziar,
Il mai credeti pe Sadam
Mare fan american?
Si iar ,Domnule Sadam,
Asculta aici la oltean:
Nu ne mai minti pe toti
Si nu mai umbla-n chiloti,
Ca nu te credem nici morti!
Din patria lui Dor-i-tos,
Un oltean va sfatuieste :
Mancati bine , romaneste,
Ca e mult mai sanatos!
Cu Dor-de-toti ,
Ion C., Massapequa ,NY





Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Joi 23 Iun 2011, 09:52

Lector atent, critic elegant, cititor complezent si combatant!
Parca mi-a citit gandurile!
Imi place!

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 20:13

In fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru ca…nu stiu ce mananca!

Unele alimente par sanatoase, dar specialistii spun ca pot contine substante care, in cantitati mari, pot provoca multe neplaceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune ca majoritatea “delicateselor ucigase” provin de Asia. Semintele si samburii unora dintre cele mai indragite legume si fructe contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, potrivit Health.com. Merele, perele, mango, piersicile si caisele, toate se incadreaza in aceasta categorie. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu e periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti.

Extrem de toxice

Atunci cand cartofii sunt expusi la prea multa lumina, ei se inverzesc si produc o toxina numita solanina. De aceea suntem sfatuiti ca, daca observam o zona verde chiar sub coaja, zona aceea trebuie bine curatata, altfel cartofii devenind periculosi. De asemenea fasolea rosie negatita este contraindicata, deoarece contine o toxina naturala numita lectins. Frunzele de rubarba: rubarba este vanduta in supermarketuri special fara fruze, care sunt extrem de toxice. Majoritatea persoanelor stiu ca multe varietati de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile salbatice vandute in magazine. Tinand cont ca este foarte greu sa distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxica, suntem sfatuiti sa cumparam numai din locuri autorizate.

Versiunea culinara a ruletei rusesti

Specialistii au alcatuit si un top al celor mai ucigatoare delicatese servite in restaurantele din lumea intreaga, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoasa mancare conform specialistilor este Fugu, cunoscut in Occident drept pestele balon. Daca nu este corect pregatit pestele balon este foarte otravitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu precadere in Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinara a ruletei rusesti. Numai bucatarii acreditati au dreptul de a prepara si servi Fugu.

O alta delicatesa mortala este caracatita. Coreenii prefera sa consume aceasta creatura marina vie sub forma de aperitiv. Cu cele 8 tentacule si zeci de ventuze caracatita este o delicatesa greu de inghitit. Conform credintei populare cei care mananca delicatesa vor fi mai puternici si mult mai energici. Efectele benefice ale caracatitei nu a fost stabilite, dar, un lucru este sigur rata decesului in urma consumului de caracatita este crescuta.

O alta delicatesa ucigasa este tapioca. Desi este aliment de baza in multe tari din America de Sud, unde este folosita sub forma de faina, radacina de tapioca poate fi mortala. Frunzele si radacinile contin o toxina letala, chiar si in doze mici.

Si inca doua delicatese mortale: fructul de ackee si meduza Echizen.
In Japonia meduza uriasa este considerata o delicatesa, dar aceasta poate ucide daca nu este gatita corespunzator.

Specialistii mai noteaza ca lista este mult mai cuprinzatoare, in lume existand multe alte alimente ale caror calitati “criminale” sunt inca in stadiul de cercetare.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/mananci-si-mori-lista-alimentelor-care-pot-ucide-1017279.html

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 20:30

Da, Dolion, multe alimente sunt cu adevărat otrăvitoare.
Familia mea are grijă mare ce cumpără si mănâncă, iar asta de multi multi ani.
Când cumperi ceva de la tărani, chiar de pe marginea drumurilor, e mai bine decât să iei produsele de la magazinele mari.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 20:57


_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 22:23

@Emil Condor a scris:
Da, Dolion, multe alimente sunt cu adevărat otrăvitoare.
Familia mea are grijă mare ce cumpără si mănâncă, iar asta de multi multi ani.
Când cumperi ceva de la tărani, chiar de pe marginea drumurilor, e mai bine decât să iei produsele de la magazinele mari.
Si eu incerc pe cat posibil sa evit alimentele care ar fi daunatoare. De fapt fiul meu e cel care incearca sa ne dezvete sa mai mancam tot felul de prostii. Dar e destul de greu pt ca tot de la hipermarket ne aprovizionam si foarte mult din piata insa nu are cum sa fie totul 100% natural.
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 22:33

Adevărat, oricât încerci să stai departe de produsele dăunătoare, dai peste ele chiar si din greseală.
Nu-i usor, în mod special pentru cei de la oras să se aprovizioneze doar cu alimente de calitate.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 22:45

@Emil Condor a scris:
Adevărat, oricât încerci să stai departe de produsele dăunătoare, dai peste ele chiar si din greseală.
Nu-i usor, în mod special pentru cei de la oras să se aprovizioneze doar cu alimente de calitate.
E aproape imposibil de hranit atata amar de populatie de pe pamant - care s-a cam inmultit in ultimul timp scratch - doar cu alimentatie sanatoasa, naturala, proaspata. ..
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 29 Dec 2012, 22:53

Atunci, răspunsul la rezolvarea acestei probleme să fie o nouă răzmerită pe plan mondial, asa cum afirmă unii?
Ori avem destul pământ încă nefolosit pe planetă care ar putea fi exploatat?
Eu cred că avem dar unii sunt interesati doar să facă avere si din acea cauză produc tot felul de modificări genetice care să le aducă bani în final.
Privesc la tara asta în care sunt acum: avem pământ încă neexploatat de mărimea Europei.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Dum 30 Dec 2012, 20:19

SOIA

Specie originară din China și Japonia.
Soia este tot mai răspândită în special ca plantă utilizată în industria uleiului, ca și în alte ramuri ale industriei alimentare și chiar în fitoterapie.
Considerăm necesară o precizare: în prezent se cultivă peste 30 varietăți și soiuri de soia, în principal soia furajeră, soia pentru ulei și soia alimentară.
In țara noastră se cultivau următoarele soiuri: Osijek (din fosta Iugoslavie), Dobrogeană, Galbenă de Platt (originară din China), Neagră Platt (tot din China), Riede 521 (soi ameliorat la Bod) și Herb 22 (tot soi ameliorat).
In prezent nu știm ce soiuri se mai cultivă, dar multe produse se aduc de peste hotare, cu mici excepții.
In trecutul nu prea îndepărtat, înainte de 1989, Soia a fost compromisă în țara noastră (și a rămas compromisă în memoria noastră), din cauză că în așa-zisul „parizer" se introduceau șroturile de la soia furajeră sau cele rezultate de la fabricarea uleiului, la recomandarea așa-zișilor „nutriționiști" care propovăduiau „o alimentație științifică" sau o „alimentație rațională", fără a avea nici o pregătire în acest domeniu.
Acești „consilieri" ai vechiului regim nu cunoșteau elementara compoziție în elemente nutritive a boabelor de soia, care conțin uneori peste 40% proteine, având toți aminoacizii esențiali, spre deosebire de carne sau alte produse animaliere care conțin în cel mai fericit caz 25% proteine.
Să nu uităm că Soia a salvat de la lipsa de proteine din alimentație cele mai mari populații ale globului (China și India), iar în prezent se cultivă intensiv în Stalele Unite ale Americii, în Franța, Germania și în alte țări europene.
Numai în Statele Unite există peste 50 sortimente alimentare pe bază de Soia alimentară, începând de la aperitive, salamuri, șnițele etc., până la torturi și înghețată!

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Dum 30 Dec 2012, 20:27

Eu cumpăr Soia în păstăi, le arunc 10 - 12 minute în cuptor (mentionez că eu nu folosesc microundele) si apoi mănânc boabele ca pe alune.
Este gustos si sănătos, ba mai mult, vinul curge mai fain din sticle. smile

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Dum 30 Dec 2012, 20:35

Dr. Kedar N. Prasad — „Alimentatia în prevenirea și tratamentul cancerului"

Agenți cauzali (alimentație și mod de viață) - Tipuri de cancer (organe afectate)

Exces de lipide (grăsimi) - prostată, sân, stomac, colon, rect, pancreas, ovare
Exces de proteine - sân, endometru, prostată, colon, rect, pancreas, rinichi
Exces de calorii - majoritatea tipurilor de cancer
Exces de alcool - esofag, cavitate bucală, creier, gât, stomac, ficat, colon, rect
Tabagism - plămâni, laringe, gură, esofag
Exces de alcool și tabagism - cavitate bucală, laringe, esofag, plămâni
Exces de alcool, tabagism și exces de cafea - pancreas, plămâni, ficat, cavitate bucală, laringe, esofag
Exces de zaharină (înlocuitor al zahărului) - vezică urinară
Exces de cafea și ceai - vezică urinară, pancreas, stomac
Exces de carne afumată, pește afumat, carne prăjită pe cărbuni, produse în saramură - stomac
Alimentație deficitară în fier - stomac și esofag
Alimentație deficitară în iod - tiroidă

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Dum 30 Dec 2012, 20:37

Un studiu relativ recent a demonstrat că, în cazul în care masa începe cu carne (corp străin introdus în organism), numărul leucocitelor crește la 20.000.
În cazul în care se începe cu salate și se termină cu fructe, numărul de leucocite se păstrează în cadrul valorilor normale de 9.000.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
apocalyptica

avatar

Numarul mesajelor : 696
Data de inscriere : 17/11/2012

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Lun 31 Dec 2012, 08:02

@dolion a scris:
Un studiu relativ recent a demonstrat că, în cazul în care masa începe cu carne (corp străin introdus în organism), numărul leucocitelor crește la 20.000.
În cazul în care se începe cu salate și se termină cu fructe, numărul de leucocite se păstrează în cadrul valorilor normale de 9.000.
hehe, ce știre în stil baptist... Laughing

_____________________
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Mar 22 Ian 2013, 20:23

MAFIA ULEIULUI DE MĂSLINE

Făcăturile chimice au penetrat adânc și piața uleiurilor de măsline. Într-un mod chiar foarte toxic. Într-o societate corectă, am vedea semne de avertizare în fiecare supermarket. Nu cu mesajul „Atenție! Cad prețuri”, ci cu „Atenție, uleiul de măsline poate dăuna grav sănătății”. Producătorii însetați de profit s-au prins că tot mai mulți oameni caută produse sănătoase, așa că și-au pus creativitatea la treabă, pentru a produce ulei de toxine, fără măsline, dar cu etichete și prețuri pe care doar originalul le-ar merita.

Biochimiștii ne sfătuiesc să facem un test uleiului de măsline, ca să nu ne păcălim. E foarte simplu și relevant: Într-o farfurie, pui pe un șervețel o lingură de ulei. Aștepți 24 de ore. După aceea, îi dai foc și constați dacă miroase a măsline sau a... gudron!

Website-ul newyorkez Business Insider a rezumat fața întunecată a acestei industrii în 20 de exemple grăitoare. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de măsline extravirgin originar din Italia” nu este ceea ce pretinde eticheta. Câteodată, acesta nu este extravirgin, alteori nici italian, iar alteori, nici măcar făcut din măsline. Iată ce trebuie să știi despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara ușor cu industria drogurilor.

Fața ascunsă a industriei uleiului de măsline în 20 de istorioare

1. Uleiul de măsline este mult mai scump decât alte soiuri de ulei, dar în același timp, în mod surprinzător, este foarte ușor de falsificat.

2. Industria uleiului de măsline fals este la fel de veche ca și cea adevărată. În trecut, negustorii amestecau uleiul cu untură.

3. În Roma Antică, consumul de ulei de măsline pe cap de locuitor era foarte ridicat (50 de litri pe an), datorită valorii nutritive mari a acestuia. La vremea aceea, oamenii erau dispuși să cheltuiască pe ulei aceeași sumă care se dă astăzi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai în serios problema uleiului de măsline fals decât se face astăzi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat măslinele, comerciantul care a transportat uleiul și numele celui care a verificat aceste informații.

5. Industria falsă a continuat în timpurile moderne. În romanul Godfather (Nașul), personajul Vito Corleone a întruchipat un mafiot real din industria uleiului de măsline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, cândva cel mai mare comerciant de ulei de măsline contrafăcut, a fost condamnat la 13 ani de închisoare în anii ’90.

7. Odată cu subvențiile Uniunii Europe, o dimensiune nouă s-a adăugat fraudei din industria uleiului de măsline. Curtea Europeană a Auditorilor a raportat că 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru această industrie s-au înregistrat în Italia, în perioada 1985-2000.

8. În același interval (1985-2000), consumul de ulei de măsline a crescut constant – cu 37% în sudul Europei și cu 100% în America de Nord.

9. Se crede că în industria uleiului de măsline fals s-au infiltrat membri ai unor organizații mafiote. Ceea ce i-a atras în afacere pe aceștia a fost faptul că pedepsele pentru falsificare în domeniul food sunt la jumătatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile cu cele obținute din contrabanda cu droguri.

11. În anul 2005, autoritățile italiene au spart o organizație criminală care deținea 100.000 de litri de ulei de măsline fals, valorând aproape 8 milioane de dolari!

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trece ușor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de păcălit, dar metoda de testare nu a fost susținută de Uniunea Europeană, din cauza costurilor ridicate ale acesteia.

13. În aprilie 2007, ministrul italian al agriculturii a raportat că a investigat 787 de producători din branșă, dintre care 205 au fost găsiți vinovați de falsificare, etichetare falsă și alte infracțiuni.

14. Tot în 2007 s-a raportat faptul că doar 4% din uleiul de măsline pe care îl exportă Italia este ulei de măsline pur, italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de măsline decât produce!

16. 70% din „uleiul de măsline extravirgin” care se comercializează este probabil fals.

17. În SUA, o mare cantitate de ulei de măsline cu etichete ce spun ca e importat din Italia nu a fost făcut din măsline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare în domeniu abia în anul 2011.

19. De aceea, 50% din uleiul de măsline oferit la vânzare în magazinele din SUA este fals.

20. Problema este una serioasă, având în vedere că în 1981, nu mai puțin de 600 de persoane au murit și alte 25.000 au fost spitalizate în urma afecțiunii denumită „sindromul uleiului toxic”.
Pe piața mondială e de vânzare o cantitate de ulei falsificat foarte mare, pentru producția lui producția mondială de măsline ar trebui să fie de aproximativ 8 sau 8,5 ori mai mare... Deci uleiul de „măsline” de pe piață e cantitativ de 8 sau 8,5 ori mai mult decât productia mondială totală de măsline...

Citiți mai pe larg informații despre acest subiect pe Business

Sursa: http://www.biorganica.ro/mancare/ulei-de-masline/

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Ion



Numarul mesajelor : 4660
Varsta : 77
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Mar 22 Ian 2013, 22:21

11. În anul 2005, autoritățile italiene au spart o organizație criminală care deținea 100.000 de litri de ulei de măsline fals, valorând aproape 8 milioane de dolari!

Intrebare:
Cat costa un litru de ulei de masline, daca 100.000 de litri valoreaza APROAPE 8 mil. de dolari?

Cat inseamna acel "APROPAE"???....
Sus In jos
Ion



Numarul mesajelor : 4660
Varsta : 77
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Mier 23 Ian 2013, 05:02

Sint mai multe chestii in neregula pe piata, trebuie avuta mare grija...
De exemplu, vaccinurile: http://health.yahoo.net/news/s/nm/insight-evidence-grows-for-narcolepsy-link-to-gsk-swine- flu-shot
Din pacate toate povestile se termina cu discreditarea celor care trag un semnal de alarma, pentru ca mafiotii sa isi vada in continuare linistiti de treaba si sa faca bani jucindu-se cu sanatatea "fraierilor"...


Asta imi raspunde un prieten dupa ce i-am trimis chestia cu uleiul de masline.
Aici se stie de mai mult timp.
Dar masuri nu stiu daca s-au luat.
Noi consumama mult ulei de masline.

Cu ani in urma, niste cercetatori suedezi ne promiteau sa ne dea toate e-urile si celelalte chimicale din mancaruri.
Dar a ramas promisiune.
Adica exact ce zice prietenu nostru: mafia invinge intotdeauna.
Sus In jos
Emil Condor

avatar

Numarul mesajelor : 22402
Varsta : 59
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Sam 26 Ian 2013, 04:59

Fiti atenti mai ales la uleiul de măsline italian: Italia exportă doar în USA mai mult ulei decât poate produce întreaga lor tară!
Si vă dati seama cât mai trimit si în alte tări ale lumii...

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Vin 11 Iul 2014, 08:39

Uriașa minciună a roșiilor românești

O substanță controversată, care ajută legumele să crească mai repede, este folosită în exces de legumicultorii cu tradiție din țara noastră.

Românii abia așteaptă la fiecare început de vară să dea bani pe o min­ciună, aceea că roșiile cultivate de grădinarii noștrii sunt mai sănătoase decât cele din import. Cumpără­tori au plătit și 20 de lei pe kilogram luna trecută, convinși că tomatele din zone cu tradiție, ca sudul țării sau Galațiul, sunt cultivate natural. Ce nu știu consumatorii este că legumicul­torii români folosesc în exces o substanță controversată, nu­mită Ethrel. Rolul acesteia este de a grăbi coacerea legumelor, dar chiar și reprezentantul pro­du­că­torului afirmă că în mod normal ar trebui interzisă.

Miracolul numit Ethrel

Trei zile. De atât au avut nevoie reporterii „României libere” pentru ca o roșie crudă, care abia a crescut pe fir, să se înroșească și să fie gata de vânzare. Secretul coacerii rapide, chiar și când vremea e rece și ploioasă, stă în Ethrel, un produs interzis în unele țări, dar care este folosit pe scară largă de grădinarii români care se grăbesc să ajungă la piață la începutul sezonului, când roșiile sunt mai scumpe. Orice grădinar cinstit recu­noaște că în condițiile climaterice din țara noastră roșiile nu au cum să se coacă natural până în luna mai chiar dacă au fost plantate în sere încălzite. În schimb, cei mai mulți dintre legumicultori folosesc Ethrel, un produs chimic care face ca o roșie stropită să se coacă aproape pe loc. Deși, în România, utilizarea sa este strict reglementată, țăranii abuzează de această substanță pentru a ajunge cât mai devreme în piețele din orașe.
Reporterii României libere au descoperit că legumicultorii cumpără la liber Ethrel și îl aruncă pe roșii fără nici un discernământ și fără să respecte indicațiile producătorului, punând astfel în pericol sănătatea consumatorilor.

„Mai rapid ca Ethrel nu există”

Am mers în mai multe comune din județul Olt și ne-am oprit la magazinele care vând pesticide și îngrășăminte pentru agricultură. Am cerut să cumpărăm Ethrel și am fost serviți încă de la prima unitate unde am intrat.

Reporter: Mai aveți Ethrel?
Vânzătoare: Numai la suta de grame. Costă 70 de lei un flacon.
R.: Cât ajunge ăsta?
V.: Depinde cum vreți să îl dați.
R.: La roșii, că nu se mai încălzește.
V.: Merge 5 mililitri.
R.: Mai aveți și alte substanțe similare?
V.: Da, pentru coacere naturală, dar nu la fel de rapidă și se numește Drister.
R.: Vreau de ăsta rapid.
V.: Mai rapid ca Ethrel nu există.

Ethrelul se vinde la discreție și în târgurile organizate săptămânal în comune. Unii vânzători sunt totuși mai precauți. “Nu mai avem voie să comercializăm acest produs de cinci ani de zile”, ne-a răspuns un comerciant. Totuși, legumicultorii din Olt ne-au declarat că multe magazine oferă această substanță numai dacă vânzătorul îl cunoaște pe cumpărător.

„Plantele se usucă, dar ne convine”

Cum funcționează Ethrelul? Hormonul chimic din produs stimulează apariția mai devreme a unei substanțe care se găsește în mod natural în legume și fructe atunci când se coc. Unii specialiști afirmă că dacă s-ar respecta regulile pentru stropire - diluarea atentă a soluției și acordarea unui timp de pauză de zece zile, necesar ca hormonul să iasă din roșie - Ethrelul nu ar fi toxic. Numai că legumicultorii români, dornici să prindă prețurile mari care se practică la începutul verii, utilizează o soluție mai concentrată decât cea recomandată și nu mai așteaptă să treacă perioada de volatizare a substanței chimic. Roșia este recoltată și ajunge pe masa consumatorului cu tot cu hormonii de stimulare a creșterii.
„La începutul luni mai, a vândut un vecin roșiile cu 18 lei kilogramul. A venit un angrosist și i le-a luat de la poartă. Când am văzut așa, ne-am pus toți pe căutat Ethrel”, ne-a povestit un grădinar din Teleorman.
Acesta ne-a explicat că majoritatea cultivatorilor de roșii aplică următoarea rețetă. “Plantele sunt în seră. Omul stropește plantele și apoi închide ermetic sera, pentru ca substanța să nu se piardă în aer. În trei zile, roșia e coaptă, dar restul plantei se usucă. Dar pe producător nu-l deranjează. Vinde roșiile la preț mare, acum la început de sezon, după care plantează în același loc vinete sau gogoșari. Nu așteaptă nimeni 10 zile, pentru că tocmai asta e și ideea, să ajungem cât mai repede pe piață”, a explicat grădinarul.

„E interzis, aveți grijă”

Am încercat să obținem Ethrel chiar de la producătorul acestei substanțe, compania Bayer. L-am sunat pe unul dintre distribuitorii oficiali pentru zona Teleorman, Nicușor Țăroiu, căruia i-am spus să suntem legumicultori începători care vor să ajungă repede pe piață cu roșiile. “Nu se mai folosește în România la tomate. A fost scoasă de la omologare și este practic interzisă. Atenție mare la lucrul ăsta, pentru că substanța se aduce pe diverse căi din Moldova, Ucraina sau alte țări și se vinde în unele magazine”, ne-a explicat Nicușor Țăroiu. Acesta a precizat că Ethrelul a fost interzis în țara noastră deoarece a fost folosit în exces de legumicultorii români. “Totul a pornit de la utilizarea excesivă. De dragul de a le face mari și numai bune de piață s-a folosit foarte mult și la analizele de laborator a fost găsit în cantități foarte mari”, ne-a explicat distribuitorul Bayer. Totuși, acesta a admis că agricultorii români nu au renunțat la practica grăbirii coacerii roșiilor.
“Ethrelul e în continuare căutat, foarte mulți mă sună, dar este un produs care nu mai poate fi folosit în România, mai ales dacă produceți pentru vânzare”. Am dorit să aflăm care sunt, concret, rezultatele analizelor de laborator despre care vorbește Nicușor Țăroiu. Din păcate, am fost purtați de la o instituție a statului la alta, fără nici un rezultat. Astfel, Ministerul Agriculturii ne-a răspuns: „pentru detalii vă recomandăm să vă adresați Institutului Național de Sănătate Publică”. De la acest institut, ni s-a transmis că despre analize trebuie să ne interesăm la Autoritatea Națională Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Doar că și nici aici nu am obținut vreun rezultat. „Vă comunicăm că în cadrul laboratoarelor din rețeaua ANSVSA care realizează analize din produse alimentare de origine vegetală, nu se efectuează determinarea prezenței produsului Ethrel sau a altui produs utilizat pentru maturizarea rapidă a legumelor”.
În fine, am încercat să obținem o poziție oficială de la conducerea centrală a companiei. Deși am așteptam două săptămâni un răspuns, nu am primit nimic.

„Problema e să nu se greșească concentrația”

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, susține că substanțele care grăbesc maturizarea legumelor nu sunt nocive în sine. “Faptul că se grăbește maturarea, mai ales acolo unde se valorifică roșiile mai rapid, nu este un lucru rău, pentru că aceste substanțe nu se acumulează în roșii. Toate aceste substanțe se găsesc și în mod natural în legumele și fructele aflate la maturitate. Practic, când se crește artificial această concentrație, se grăbește maturizarea”, a afirmat Valeriu Tabără. Fostul ministru a menționat totuși că e important ca producătorii să nu exagereze cu folosirea acestei substanțe. “Problema este să nu se greșească la concentrație, apoi să se aerisească foarte bine încăperea sau, în câmp, să nu se folosească substanțe care se acumulează în plantă, pe care le găsește și peste zece zile. Pentru că pe principiul ăsta nu ar trebui să mai folosim substanțe împotriva dăunătorilor. De exemplu, sulfatul de cupru, limitat ca utilizare, este mai periculos decât ethrelul”, a menționat Valeriu Tabără. De asemenea, acesta a menționat că e esențială să se respecte perioada de așteptare, ca substanța să dispară din plantă, înainte de recoltare.

Controverse mondiale

Dezbateri legate de folosirea Ethrelului au avut loc în toată lumea. Substanța a fost interzisă în India, unde era folosită în exces pentru coacerea rapidă a bananelor. De asemenea, reglementări au fost impuse inclusiv în țări precum Ghana, unde hormonul este utilizat pentru coacerea rapidă a ananasului. Uniunea Europeană permite ca în legumele ce se vând pe teritoriul său se se găsească o cantitate infimă din această substanță, respectiv 0.5 părți la un milion dintr-un litru.

Una dintre țările în care Ethrelul a fost declarat sigur este Vietnamul.

Ethrel este interzis în India, unde era folosit pentru coacerea rapidă a bananelor.

Efecte secundare pentru oameni

În stare nediluată, Ethrelul este coroziv și poate cauza răni grave ale ochilor, se arată într-un pliant internațional al acestui produs. “Este periculos dacă este înghițit, inhalat sau absorbit prin piele. Chiar în specificațiile pentru România se menționează că “cele mai importante simptome și efecte, atât acute, cât și întârziate sunt arsuri ale pielii si ale țesutului membranelor mucoase, iritație gastro-intestinală”.

Cum recunoști o roșie coaptă cu Ethrel

Consumatorii au o singură metodă de a descoperi cu ochiul liber dacă leguma pe care o cumpără este sau nu coaptă mai repede decât normal. Astfel, tomatele, deși sunt roșii pe dinafară, în general sunt verzui în interior, iar miezul este încă tare și cu gust de necopt.

Autor: Petrica Rachita, Razvan Chiruta

Sursa: Romania libera

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Vin 11 Iul 2014, 08:41

Cercetătorii buzoieni avertizează că roșiile țuguiate sunt periculoase

Cercetătorii în legumicultură avertizează că folosirea în exces a erbicidelor sau a substanțelor de coacere forțată poate cauza cancer. În aceste condiții, o roșie, de exemplu, se transformă în otravă. Sfatul specialiștilor este să ne ferim să cumpărăm de pe piață tomate cu țugui, adică acel moț crescut în capătul opus codiței.
Ne încântă ochiul pentru că sunt mari și frumoase. Vânzătorii ne spun chiar că sunt dulci și zemoase ca roșiile de odinioară din grădina bunicii. Când ajungem acasă însă constatăm fie că sunt tari, fie că nu au gust.
Uneori, la scurt timp după ce consumăm roșiile cumpărate de pe piață, ne balonăm fără să știm care este cauza.
Cercetătorii buzoieni de la Stațiunea legumicolă au însă explicații. La hibrizii de tomate cumpărați din import sunt aduse modificări pentru ca roșiile să reziste mai mult timp. Pe de altă parte, substanțele folosite pentru creștere sau îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea fructului. „Se folosesc, așa cum știți, stimulenți în legumicultură. Mă gândesc în acest caz la ethrel, care este avizat pentru pomicultură însă pentru legumicultură nu este avizat pentru că se folosește în concentrații foarte mari pentru a-și face efectul”, ne-a declarat Costel Vânătoru, cercetător în cadrul Stațiunii de cercetare legumicolă Buzău.
Pe piețele buzoiene, tarabele sunt pline de roșii care sunt vândute ca fiind românești. Comercianții ne garantează că sunt bune la gust, sănătoase și că nu au folosit pentru creștere decât substanțe permise de legislație.
Cumpărătorii merg pe mâna negustorilor și cumpără fără să pună sub semnul întrebării calitatea roșiilor.
Specialiștii ne învață cum să alegem o roșie sănătoasă de una plină de toxine însă nici măcar ținând cont de sfaturile lor nu putem fi siguri că ceea ce mâncăm este sută la sută nepericulos.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Vin 11 Iul 2014, 17:39

@dolion a scris:

O substanță controversată, care ajută legumele să crească mai repede, este folosită în exces de legumicultorii cu tradiție din țara noastră.
Sursa: Romania libera

Acesta este efectul globalizării și al aderării noastre la Uniunea Europeană. Trebuie să faci față concurenței. "Partenerii" care vin cu roșii pe piață din februarie, iau banul gros, iar tu, cu roșiile care apar "la calendar", trebuie să muncești din greu și să ai vad că să-ți poți acoperi cheltuielile și să mai ai un profit.

Vadul pe care-l poți avea este la piața de legume (unde trebuie să te bați – uneori la propriu – cu intermediarii) sau la supermarket unde (dintr-o rațiune pe care nu o înțeleg) sunt favorizate produsele "europene".

Așa că legumicultorilor noștri (mergeți prin sudul României să vedeți cum sunt îngrijite solariile; pe bune, se muncește al naibii de mult acolo, ca să nu mai vorbesc despre pază, că te "calcă" țiganii noapte de noapte) nu le rămâne decât să recurgă la chimicale, ca și cei cu care se luptă pe piață.

Acum a apărut gluma asta cu produse ecologice... eu am mari rezerve că în supermarketuri se livrează legume 100% eco (alea cu etichetă verde, de le plătim la preț dublu). Din punctul meu de vedere, singurele produse eco le aveți în grădina cetățeanului... dacă are de unde cumpăra bălegar ca să împrăștie pe teren o dată la doi ani.

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
dolion

avatar

Numarul mesajelor : 22029
Varsta : 66
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Vin 11 Iul 2014, 17:58

Dar mai e problema semintelor... daca sunt tratate, iar nu putem vorbi de natural!

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Ion



Numarul mesajelor : 4660
Varsta : 77
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Vin 11 Iul 2014, 18:22

De unde sa cumpere balegar?
Cine mai are animale?

Niste cercetatori suedezi, nu stiu exact, nordici in orice caz, promiteau, cu ani in urma,
ca vor da la iveala multe lucruri despre alimentele procesate, si nu numai.

N-au facut-o pana acum si nu o vor face niciodata.
In primul rand, ca nu pot sa distruga industria alimentara.
Si, in al doilea rand, daca o distrugi, cu ce hranesti atatea lighioane bipede cate sunt acum?....

Din aceasta dilema nu putem iesi, decat invinsi.
Daca nu cumva nu va trebui sa ne adaptam usor, usor...Si vom iesi cu totii ''invingatori''.
Sus In jos
Anahoret

avatar

Numarul mesajelor : 7153
Varsta : 57
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   Lun 14 Iul 2014, 15:32

@Ion a scris:
In primul rand, ca nu pot sa distruga industria alimentara.
Si, in al doilea rand, daca o distrugi, cu ce hranesti atatea lighioane bipede cate sunt acum?....

Părerea mea este că am cam ajuns în situația dinozaurilor.
Dacă specia nu se va adapta la chimicale, homo (chipurile) sapiens  Razz va dispărea.

_____________________
Free your mind!
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Stiti ce mancati?   

Sus In jos
 
Stiti ce mancati?
Sus 
Pagina 1 din 5Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: